Strefa Pokazów Kulinarnych podczas 4 Międzynarodowych Targów EKOstyl 2016

jak co roku targom towarzyszyć będzie STREFA POKAZÓW KULINARNYCH, do której dołączają kolejni zaroszeniu goście. 

Obok wybitnego mistrza i eksperta kulinarnego Carlosa  Gonzalez Tejera, który zaprezentuje potrawy z karpia w nowej odsłonie, będzie również Karel Drapal - Vice Prezes Stowarzyszenia Czeskich Kucharzy i Cukierników, Mistrz Europy w podawaniu potrwa z karpia przygotuje karpia po morawsku. Ponadto prezentowane będą produkty firmy Snails Garden Skalmowscy, która prowadzi hodowlę ślimaków śródziemnomorskich metodą konwencjonalną, przetwórstwo ślimaków hodowlanych i ekologiczną hodowlę ślimaków jadalnych. W imieniu firmy koordynator Strefy Pokazów Kulinarnych - Wiesław Wróblewski z Bacówki u Wiecha, przygotuje ślimaki zapiekane w pieczarkach. Restauracja Parole del Gusto z Żywca łącząc wyszukane smaki kuchni polskiej i włoskiej zaprezentuje tatar z lodami. Cukiernia R. Dybalski z Łodzi, przedstawiciele trzech kolejnych generacji  mistrzów cukiernictwa, przygotuje specjalnie dla Państwa sernik z puree dyniowym. Lubo Kubala zaangażowany w promowanie Słowacji, zatrudniony w Ministerstwie ds. Turystyki Słowacji wykona pokaz słowackich dań regionalnych, między innymi słynne Haluszki, danie z tarcizny. ChufaMix przeprowadzi pokazy naturalnych napojów roślinnych m.in. mleko migdałowe, sojowe, kokosowe, z orzechów, esencje z  nasion, bakalii, zbóż i ziół. Makarony Czanieckie  swoimi produktami wkomponowują się w obecny trend zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia, jednym z  produktów, który chcemy Państwu zaproponować jest makaron z wysoką zawartością błonnika owsianego. Makaron ten jest idealny dla zdrowia i zbilansowanej diety. 

Na tym produkcie Wiesław Wróblewski oraz goście strefy kulinarnej wykonają danie z dodatkiem ślimaka, drugiego dnia odbędzie się pokaz przygotowania gulaszu „madziarskiego”  z makaronem tarte, będzie można również spróbować sałatki z użyciem  makaronu pełnoziarnistego.

więcej informacji: Strefa Pokazów Kulinarnych